Jadual, Keputusan & Kedudukan Terkini Liga EPL 2016/17


Jadual, Keputusan (Live Score Online) & Kedudukan Terkini Liga EPL 2016-2017: Liga Perdana Inggeris, juga lebih dikenali sebagai EPL (English Premier League) merupakan salah satu liga bola sepak di Eropah yang paling digemari dan diikuti oleh penduduk negara ini.

Saingan EPL 2016/17 telah membuka tirainya. Pasukan apakah yang menjadi kesukaan anda? Adakah ianya kini sedang berada dipuncak liga? Bagi peminat fanatik, sudah pastinya setiap kali perlawanan ianya mengundang keterujaan dan sokongan yang tidak berbelah untuk pasukan kesayangan.

Jadual, Keputusan & Kedudukan Terkini Liga EPL 2016/17

Berikut adalah senarai 20 kelab dalam EPL musim 2016/17 iaitu Arsenal, AFC Bournemouth, Brighton, Burnley, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Huddersfield Town, Leicester City, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Newcastle, Southampton, Stoke City, Swansea City, Tottenham Hotspur, Watford, West Bromwich Albion dan West Ham United.

Musim ini menyaksikan ramai pengurus-pengurus hebat beraksi di EPL. Pasti persaingan akan bertambah menarik! 

Jadual, Keputusan Perlawanan & Kedudukan Carta

Berikut adalah Jadual & Keputusan Terkini, Semasa Liga Perdana Inggeris (live score online - EPL), Yang Lepas serta Akan Datang bagi setiap perlawanan bola sepak bagi Musim 2016/17 ini.

Berikut adalah live scoreboard untuk perlawanan-perlawanan harian Liga Perdana Inggeris musim 2017-2018.
Jika anda membaca post ini menggunakan smartphone, sila tukar kepada horizontal mode (dan refresh page jika perlu) untuk paparan terbaik.Premier League results powered by WhatstheScore.com

Berikut pula adalah kedudukan terkini dan semasa Liga Perdana Inggeris (live score online -EPL)  carta liga bagi Musim 2016/17 ini.
Live widget di bawah memaparkan maklumat terkini carta liga, keputusan perlawanan, serta jadual EPL. Klik pada tab yang berkenaan untuk memilih paparan.
  • Tab "League Table" memaparkan carta kedudukan terkini pasukan-pasukan yang bertanding di dalam liga EPL.
  • Tab "Results" memaparkan keputusan perlawanan-perlawanan terkini EPL.
  • Tab "Fixtures" memaparkan jadual bagi perlawanan-perlawanan EPL yang akan datang. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.
Adakah Chealsea mampu mempertahankan kejuaraan atau Manchester City, Arsenal atau Manchester United yang akan bangkit untuk menjulang trophy Liga EPL musim 2016/17! atau mungkin juga Liverpool, Tottenham? Pasukan-pasukan lain juga tidak boleh diketepikan kerana mungkin ada kejutan sebagaimana yang telah dilakukan oleh Leicester City pada musim 2015/16.

Sama-sama kita saksikan saingan Liga Perdana Inggeris @ English Premier League (EPL) Musim 2016/17 ini yang akan menghangatkan malam-malam hari anda terutama dihujung minggu.


Lihat juga: 

1 Komentar untuk "Jadual, Keputusan & Kedudukan Terkini Liga EPL 2016/17"

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'BMBlogr - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 BMBlogr - All Rights Reserved