Baca Novel Duda Terlajak Laris Online


Sebuah lagi karya novel diadaptasikan menjadi sebuah drama rantaian bagi slot Akasia TV3 bagi menggantikan drama Tundukkan Playboy Itu iaitu drama "Duda Terlajak Laris" yang dibintangi oleh Idris Khan, Zara Zya dan Wawa Zainal sebagai pelakon utama.

Drama Duda Terlajak Laris yang pastinya hebat dan menarik ini adalah hasil karya Aifa Batrisya dan diterbitkan oleh Primeworks Studio Sdn Bhd. Anda oleh nilaikan sama ada melihat drama di tv atau membaca novel yang lebih mendalam kesan emosinya....

Novel Duda Terlajak Laris

Sinopsis

Berikut adalah sinopsis kisah novel Duda Terlajak Laris:
Apakah perasaan anda saat disuruh bernikah ketika berusia 18 tahun dan kemudiannya menduda waktu usia perkahwinan baru menjangkau usia dua tahun?

Itulah yang terpaksa dihadapi oleh Zack biarpun dalam keadaan separuh relanya. Rela pun dia dengan pernikahan itu pun hanya kerana dia memikirkan air muka tok ayah, insan kesayangannya yang juga imam Masjid Batu Lima. Disebabkan sebiji mentol, hidupnya jadi huru-hara dek perangkap gadis genit bernama Pehah, adik angkat sahabatnya iaitu Bob.

“Dan saya harap walau jauh mana pun awak pergi, suatu hari nanti awak tetap akan cari dan kembali kepada saya. Itu doa saya!” – Pehah.

“Pehah, Pehah... Dunia ni bulat tau tak? Bulat. Tapi bulat macam mana pun, tak bermakna pusing- pusing aku akan jumpa kau juga. Ada ramai lagi perempuan dalam dunia ni yang aku boleh jumpa. Kau kasilah peluang dekat aku jumpa yang ala-ala Siti Nurhaliza ke, Izara Aishah ke. Ini tidak, kau nak juga aku jumpa kau lagi. Memang bad lucklah aku kalau begitu ceritanya. Aduhaiii...” – Zack.

Adakah dia bad luck? Lapan tahun pun berlalu, tapi jangankan Siti Nurhaliza atau Izara Aishah, yang ala- ala itu pun Zack tak pernah jumpa. Phewww! Takkan dia dah terkena sumpahan Pehah? Atau mungkin menjadi duda yang terlajak laris itu menjadi satu batu penghalang untuk Zack bertemu dengan pemilik tulang rusuknya yang sebelah lagi itu apabila hubungannya tak pernah kekal sehingga ke jenjang pelamin?

“Nope. I am okay with that. Saya tak kesah pun sama ada awak ni duda atau teruna sebab saya tak pernah letak syarat apa-apa pada calon suami saya. Dan kalau ada pun syaratnya cuma satu. Orangnya mesti awak. Tak ada orang lain. Hanya Zafran Aldrin!” – Idayu.

Apa kesudahannya kisah duda terlajak yang agak laris ini? Akan diturutkan jugakah untuk menikahi Idayu atau sebaliknya?

Slot Akasia Mulai 11 April 2016

Novel Online

Untuk bacaan awal Novel Duda Terlajak Laris ini secara online, sila klik link berikut mengikut bab:

Dapatkan Novel Duda Terlajak Laris ini dengan harga istimewa secara online melalui Penulisan2u.com

0 Komentar untuk "Baca Novel Duda Terlajak Laris Online"

Coretan anda amat-amat dihargai. Terima kasih bersama 'BMBlogr - “Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza”

 
Copyright © 2015 BMBlogr - All Rights Reserved